Rostoucí spotřeba superpotravin dokládá, že si stále více lidí uvědomuje význam stravy pro ochranu zdraví před škodlivými vlivy moderního životního stylu a životního prostředí. Podmínkou účinku takové stravy je samozřejmě její kvalita. Vysoký obsah nutričně významných látek v ekologicky nezávadných surovinách a přísný hygienický dohled nad procesem zpracování superpotravin zaručuje pozitivní dopad na Vaši pohodu a zdraví bez jakýchkoliv nežádoucích účinků.
Superpotraviny jsou obvykle prášek ze sušených plodů, semen či kořenů rostlin a stromů nejčastěji jihoamerického či asijského původu. Řadíme k nim poněkud exotický kořen sibiřského ženšenu či plody kustovnice čínské zvané goji berries, ale i dobře známé plody bílé moruše, acerolu obsahující nejvíce vitaminu C na světě nebo jeden z nejvzácnějších živinových mixů světa, přírodní včelí pyl. Výhodou práškové formy superpotravin je snadná příprava a pohodlná konzumace v běžných zdravých pokrmech a nápojích.
Superpotraviny s vysokým obsahem chlorofylu řadíme do kategorie zelených potravin.