Včelí pyl
Schválené zdravotní účinky včelího pylu
Včelí pyl je jedním z nejcennějších mixů bílkovin, tuků, cukrů, vitaminů, minerálů a antioxidantů v přírodě. Jako silný antioxidant1 chrání buňky před volnými radikály. Včelí pyl posiluje imunitu2 a vitalitu3, zlepšuje činnost srdce4 a spolehlivě snižuje únavu5. Díky svému jedinečnému složení příznivě působí na zažívání6. A v neposlední řadě mírní problémy žen s menopauzou7. Konzumaci nedoporučujeme silným alergikům.
Popis
Včelí pyl jsou pylová zrna kvetoucích rostlin, která včelám při sběru nektaru ulpí na zadních chlupatých nožkách.
Pěstování, sklizeň a zpracování
Malá část pylu zachyceného na tělech včel se na česnu úlu odebere prostřednictvím speciálního lapače, posbírá se a zužitkuje jako tzv. rouskový pyl. Jediným zpracovatelským úkonem je odstranění vlhkosti pylu šetrným sušením při nízkých teplotách. Nedochází k žádným dalším úpravám.
Včelař
Balení
Usušený včelí pyl balíme ve specializované českém balírně certifikované pro balení bio potravin a potravinových doplňků. Nutriční hodnotu pylu chrání praktická skleněná dóza s pevným plechovým uzávěrem. Celý proces balení podléhá přísné hygienické kontrole.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1650 kJ / 400 kcal |
Tuky | 0,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6,5 g |
z toho cukry | 3 g |
Bílkoviny | 15 g |
Sůl | 0 g |
Jedinečné vlastnosti Včelího Pylu Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám- [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00647
- [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3868
- [3] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2688
- [4] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00611
- [5] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2688
- [6] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00276
- [7] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2689