Acerola
Schválené zdravotní účinky aceroly
Neobvyklá koncentrace přírodního vitaminu C1 je skvělou zprávou pro imunitní systém vašeho organismu. Přírodní forma vitaminu usnadňuje vstřebávání kyseliny askorbové, což účinek aceroly ve srovnání s umělými přípravky ještě zvyšuje. Vitamin C přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání. Též přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, zubů, dásní či kuže2.
Popis
Acerola neboli malpígie je stálezelený keř nebo stromek pocházející z tropických a subtropických oblastí latinské Ameriky. Pěstuje se pro kulaté až mírně zploštělé červené plody, které v teplých a slunných podmínkách dozrávají i třikrát ročně. Šťavnatá dužina obvykle obsahuje trojici semen. To nemusí konzumenty trápit, protože acerolu dostanou ve formě přírodního sušeného prášku, který obsahuje nejvíce vitaminu C ze všech známých superpotravin.
Pěstování, sklizeň a zpracování
Čerstvě sesbírané plody aceroly se usuší a pomelou na jemný prášek. U naší Aceroly Naturalis se používá metoda lyofilizace, sušení mrazem, při kterém se zachová až 95 % účinných látek – dvakrát víc než by tomu bylo při běžném sušení.
Acerola - královna vitaminu C
Pěstitel Aceroly Naturalis
Certifikáty a ocenění
Balení
Prášek z vysušené aceroly balíme ve specializované firmě, která je certifikována pro balení biopotravin. Sáčky vkládané do plechovek s víčkem dokonale chránícím nutriční i chuťové vlastnosti aceroly a její hygienickou nezávadnost.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g | na 1 g (% RHP *) |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1396 kJ / 333 kcal | 14 kJ / 3 kcal |
Tuky | 0 g | 0,01 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 100 g | 1 g |
z toho cukry | 14,6 g | 0,14 g |
Bílkoviny | 0 g | 0 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Vitamin C | 30 600 mg | 306 mg (383 %) |
Jedinečné vlastnosti Aceroly Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám- [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
- [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:CS:PDF