Fructose - fruktóza

V kosmetickém průmyslu má fruktóza funkci bariéry, která zabraňuje ztrátě vlhkosti pokožky. Uvolňuje též odumřelé kožní buňky, nečistoty či kožní mikroby. Fruktóza všeobecně je nejsladší přirozeně se vyskytující cukr.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
Vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Sladidlo, zabraňuje ztrátě vlhkosti, uvolňuje odumřelé kožní buňky
Složka též známá jako:
Fruktóza, Ovocný cukr, Levulóza

Popis složky

Fruktóza je monosacharid vyskytující se v ovoci. V menším měřítku pak i zelenině a luštěninách. Je považována za nejsladší přirozeně se vyskytující cukr. Největší obsah fruktózy je ve včelím v medu. Využívá se jako sladké ochucovadlo či při výrobě alkoholických nápojů. V kosmetice má fruktóza funkci bariéry, která zabraňuje ztrátě vlhkosti pokožky. Fruktoza též uvolňuje odumřelé kožní buňky, nečistoty či kožní mikroby, které ulpívají na povrchu pokožky.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Sprchové gely
  • Zubní pasty
  • Pleťové čistící prostředky
  • Vlasové masky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.