BIO čokoláda

Jak vybrat skutečně dobrou BIO čokoládu? Musíte znát celý její životopis. Poznejte životní příběh ručně vyráběných čokolád Naturalis.
Kvalita:
Vhodný i pro:
Způsob přípravy:

Pěstování kakaových bobů

Kakaovník je nesmírně náročná rostlina. Vyžaduje půdní i klimatické podmínky, jaké najdeme jen ve vybraných lokalitách úzkého rovníkového pásu. Tři ze čtyř kakaových keřů rostou v Africe, zbytek v jižní Americe. Pěstitel se musí hodně snažit, aby sklidil kvalitní kakaová zrna. Chce-li dosáhnout bio standardu, nároky jsou ještě vyšší. Musí si vystačit bez chemických hnojiv a postřiků. Výsledek ale stojí za to. Vlastnosti kakaa se 100% přenášejí do kvality a chuti čokolády. Kakao vždy platilo za strategickou surovinu i luxusní pochoutku, která se servírovala ve zlatých pohárech a nejvybranějších úpravách. Za Aztéků se kakaem i platilo. Dámská společnost na jednu noc údajně přišla na sto kakaových bobů. Když Carl Linné v 18. století podrobil kakaovník botanickému zatřídění, zvolil pro něj název theobroma – potrava bohů. Kdo propadl kouzlu čokolády, potvrdí, že nepřeháněl.

Zdravotní vlastnosti BIO čokolády

Plody kakaa vzdáleně připomínají malé, podélně rýhované cukety, které zráním zasychají a barví se do hněda nebo oranžova. Kakaové zrno (a tedy i kvalitní čokoláda) obsahuje látky, po kterých budete doslova unešeni. Dopřejte si pocit štěstí a uspokojení s lahodnou BIO čokoládou. Další bonusový bod je obsah hořčíku – minerálu, který potřebuje každý z nás. Výhodou kvalitní BIO čokolády Naturalis je, že její blahodárné účinky nesnižuje či dokonce nepřebíjí množství řepného cukru, palmový tuk ani jiné škodlivé ingredience.

Nejlepší kakaové boby
S láskou vypěstované, pečlivě vybrané a zpracované.
Mistrovsky připravená čokoláda
Ručně vyrobená zkušenými mistry chocolatiéry.
Různé chuti, všechny vynikající
Můžete volit mezi několika lahodnými chutěmi.
Mimořádná porce důležitých živin
Mnoho minerálů a dalších cenných látek.

Výroba BIO čokolády

Po sběru se boby oddělí od dužiny a velmi pečlivě proberou. Několik dní se fermentují a suší. Další zpracování má za úkol podtrhnout pravou kakaovou chuť a vůni. Nakonec se boby pomelou a zbaví tuku. Kvalitní kakaový prášek je klíčovou složkou surové čokolády. Ta se dostane do rukou zkušeným českým chocolatiérům, kteří ji přetvoří v mistrovské dílo. S nejvyšší péčí vybalancují konzistenci a chuť tak, aby nadchly oko, nos i chuťové pohárky.

Pěstitel a výrobce

Kakaové boby pro naše bio čokolády pocházejí z nejlepších světových plantáží v Peru a v Dominikánské republice. Vybrali jsme dodavatele s vynikající reputací a velmi dlouhou tradicí. Pěstitelská a výrobní tajemství špičkového kakaa a čokolády si předávají z generace na generaci. Ověřte si výjimečnost jejich čokolády.
Mapa Peru

Certifikáty a ocenění

Druhy čokolády

Ručně vyráběné bio čokolády Naturalis spojují příjemné s užitečným. Pochutnejte si na hořké či mléčné čokoládě s čokoládě s golden berries, goji berries nebo bílou moruší. Požitek z lahodné chuti umocní vědomí ozdravného účinku těchto superpotravin. Na výběr je i čokoláda posypaná drcenými nepraženými (raw) kakaovými boby, čokoláda s chilli nebo s pomerančem. Všechny skvělé, každý si přijde na své!

Balení

Naše bio čokolády balíme do kvalitních obalů, které dobře chrání jejich jedinečnou vůni. Spolupracujeme s prověřeným českým závodem. Splnění podmínek balení zaručují příslušné certifikáty a hygienické kontroly.

Jedinečné vlastnosti BIO Čokolád Naturalis

BIO produkt
Nejvyšší kvalita s maximálním ohledem na ochranu přírody a zájmy místních obyvatel.
Mnoho příchutí, vždy skvělý zážitek
Musíte ochutnat!
Požitek a nutriční hodnota v jednom
Mnoho nutričně hodnotných látek dělá naši čokoládu ještě lepší.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.