Vyhýbáte se mléčným výrobkům, ale rádi byste si dopřáli kvalitní čokoládu? Vyzkoušejte domácí bílou čokoládu podle našeho receptu. Postup je velmi jednoduchý a zvládne ho opravdu každý.
1Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, přidejte kokosový olej. K míchání použijte kovovou metličku či vidličku (ne nic dřevěného). Jakmile je směs rozpuštěná, přidejte kokosový cukr, vanilkový extrakt a špetku soli.
2Směs odstavte a vlejte na alobal nebo do silikonových formiček, dle libosti. Dejte do mrazáku nejméně na půl hodiny.
3Čokoládu skladujte v ledničce, jelikož při vyšších teplotách se může roztékat. Garantujeme vám, že tam stejně dlouho nevydrží, protože jakmile se jednou zakousnete, nebudete moci přestat.