Kokosová mouka
Nutriční vlastnosti kokosové mouky
Ve srovnání s běžnou pšeničnou moukou má kokosová mouka více bílkovin, nasycených mastných kyselin, vlákniny i cenných stopových prvků. Chudší je naopak na cukry a kalorie, což její přínos dále zvyšuje. Pro přirozenou bezlepkovost, schopnost nezvyšovat hladinu cukru v krvi či výbornou chuť a všeobecnou použitelnost je velmi oblíbená u diabetiků, celiaků, těch, kdo se dali na hubnutí a vůbec všech, komu záleží na zdravé výživě.
Kokosový ořech
Kokosové ořechy jsou pecky plodů kokosových palem. Pecka je semeno, a kokosový ořech největším semenem mezi všemi rostlinami světa. V korunách palem dozrává několik desítek ořechů ročně. Byly a jsou základním zdrojem surovin pro místní kuchyni, přírodní kosmetiku i domácí hospodářství.
Výroba kokosové mouky
Pojem mouka je u kokosu trochu zavádějící, protože se nevyrábí ze zrní, ale z kopry – bílé dužiny přichycené na vnitřní straně “skořápky” kokosového ořechu. Dužina je při nízké teplotě zbavena vlhkosti (kokosového mléka) a přeměněna v živinami nabitý prášek.
Dodavatel Kokosové Mouky Naturalis
Certifikáty a ocenění
Balení
Kokosovou mouku balíme do půlkilových neprodyšných sáčků, které ji chrání i před působením světla. Balíme v české balírně s potřebnými certifikacemi a zkušenostmi pro balení bio potravin. Přísně kontrolovaný proces a vlastnosti obalu vylučují biologické i chemické znehodnocení produktu.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1104 kJ / 267 kcal |
Tuky | 9,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8,4 g |
Sacharidy | 9,6 g |
z toho cukry | 3 g |
Bílkoviny | 18,4 g |
Sůl | 0,5 g |
Jedinečné vlastnosti Kokosové Mouky Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám