Hrachový protein
Nutriční hodnota hrachu
Hrách má slavnou tradici a široké využití v tradiční i vegetariánské kuchyni. Zatímco zelený hrášek se používá jako chutná (a dokonce i dětmi oblíbená) zelenina, zralý hrách je oblíbenou, velmi výživnou luštěninou. Najdeme v ní velké množství výhodně složených proteinů, které přispívají k růstu svalové tkáně.
Výroba hrachového proteinu
Hrachový protein se vyrábí ze zralých hrachových zrn mletím, sušením a finální separací. Vznikne čistý prášek, který už po hrachu nechutná, takže se může stát přílohou mnoha teplých i studených pokrmů nebo nápojů. Používá se prvotřídní hrách pěstovaný v režimu bio zemědělství, nepoužívají se žádné umělé příměsi.
Pěstitel hrachu
Certifikáty a ocenění
Balení
Hrachový Protein Naturalis Bio balíme do 250g, dokonale těsnících a neprůsvitných sáčků. K balení využíváme smluvní českou balírnu s dlouholetou zkušeností a certifikacemi pro práci s bio potravinami. Zpracování podléhá přísné hygienické kontrole a vede k perfektní ochraně nutričních hodnot produktu.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g | na 10 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1707 kJ / 404 kcal | 171 kJ / 40 kcal |
Tuky | 6,8 g | 0,68 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g | 0,1 g |
Sacharidy | 0 g | 0 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 83,1 g | 8,31 g |
Sůl | 2,9 g | 0,29 g |
Jedinečné vlastnosti Hrachového Proteinu Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám- [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
- [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:CS:PDF