Rýže

Rýže je jedna ze základních potravin. Používá se však i v kosmetice - a to ve formě hydrolyzovaného proteinu. Rýže chrání pokožku před nepříznivými vlivy a srovnává její přirozený tón. Stimuluje též tvorbu kolagenu.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
Vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Přímá konzumace, hydratace pokožky, obnova kožních buňek
Složka též známá jako:
Rice, Asian rice, Rýže osená, Rýžový hydrolát

Popis složky

Rýže je jednou z nejrozšířenějších plodin / potravin. Pěstuje se v Asii - Číně, Thajsku či Indii. Rýže jako potravina je bohatá na sacharidy, aminokyseliny, vitamin E, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3 či škroby. Celozrnná rýže též obsahuje hořčík, vápník, draslík, mangan, železo, selen či vlákninu. V kosmetice se rýže používá ve formě hydrolyzovaného proteinu. Rýžový protein je hypoalergenní. Tento protein posiluje schopnost obnovy kožních buněk, vyrovnává vlhkost pleti a udržuje její dobrou hydrataci a stimuluje tvorbu kolagenu. Ve vlasové péči působí proti lupům a zlepšuje vlasovou strukturu. Rýžový prášek se přidává do pleťových pudrů.

Komerční využití

  • Pudry
  • Sprchové gely
  • Dekorativní kosmetika
  • Pleťové krémy
  • Vlasové masky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.