Rýžový protein
Nutriční hodnota rýže
Rýže je nejdůležitější obilninou světa – závisí na ní výživa každého čtvrtého pozemšťana. A není to špatný osud: v každém zrnku najdeme velké množství užitečných bílkovin, tuků či sacharidů. Rýže je velmi výživná, hypoaleregenní a mimořádně snadno stravitelná. Energie z rýže se primárně ukládá ve svalových, nikoliv tukových tkáních. Rýžové zrno neobsahuje lepek ani cukry, které by dělaly problémy lidem s celiakií, diabetem nebo nesnášenlivostí k laktóze. Rýžový protein obsahuje vysoké množství bílkovin (přes 80 %)1, které přispívají k růstu svalové hmoty2.
Výroba rýžového proteinu
Rýžový protein se získává mechanickou izolací ze zrn zralé rýže. Je to čistý prášek s neutrální chutí nabitý životní energií. Při výrobě se nepoužívají žádné chemické látky.
Pěstitel rýže
Certifikáty a ocenění
Balení
Rýžový Protein Naturalis Bio obdržíte v pevných, dokonale těsnících a světlo nepropouštějících sáčcích. Balení zajišťuje česká firma s dlouholetou zkušeností a všemi certifikacemi nezbytnými pro balení bio potravin a potravinových doplňků. Zpracování probíhá pod bedlivou hygienickou kontrolou.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g | na 10 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1682 kJ / 398 kcal | 168 kJ / 40 kcal |
Tuky | 5,8 g | 0,58 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,69 g | 0,07 g |
Sacharidy | 0 g | 0 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 83,9 g | 8,39 g |
Sůl | 0,4 g | 0,04 g |
Jedinečné vlastnosti Rýžového Proteinu Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám- [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
- [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:CS:PDF