Reishi
Schválené zdravotní účinky reishi
Reishi se užívá už po staletí jako součást přírodní čínské medicíny a podpůrný prostředek. Snižuje hladinu cholesterolu1 v krvi či posiluje imunitu organismu2. Nedoporučuje se pouze osobám se sníženou srážlivostí krve. Faktické účinky reishi závisí na koncentraci aktivních polysacharidů. Účinný extrakt by jich měl obsahovat alespoň 40 %, optimální kolem 50 %.
Popis
Reishi (česky lesklokorka lesklá, latinsky Ganoderma lucidum) je houba podobná a příbuzná choroši. Parazituje na pařezech, kořenech a kmenech listnáčů v lesích mírného pásma Evropy a Asie. Nápadně lesklé nažloutlé plodnice dorůstají velikosti až 30 centimetrů.
Pěstování, sběr a zpracování
Reishi se pěstuje na specializovaných plantážích v čistém, průmyslem ani dopravou nenarušeném přírodním prostředí. Plodnice se suší a melou. Z polotovaru se extrahují cenné polysacharidy. Jejich koncentrace ve výsledného prášku může dosáhnout až 50 %. Taková je jejich koncentrace i v našem produktu.
Pěstitel Reishi Naturalis
Certifikáty a ocenění
Balení
Reishi dodáváme jako prášek v dobře těsnících, uzavíratelných sáčcích a plechovkách. Balení probíhá v České republice, balírna je certifikována pro zpracování bio potravin a potravinových doplňků. Celý proces podléhá přísné kontrole, která vylučuje biologické znehodnocení či chemickou kontaminaci.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g | na 2 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1340 kJ / 320 kcal | 27 kJ / 6 kcal |
Tuky | 2,2 g | 0,04 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,56 g | 0,01 g |
Sacharidy | 1,61 g | 0,03 g |
z toho cukry | 0,5 g | 0,01 g |
Bílkoviny | 10,63 g | 0,21 g |
Sůl | 0,01 g | 0 g |
Účinné složky | na 100 g | na 2 g |
Reishi – ganoderma lucid | 100 g | 2 g |
Jedinečné vlastnosti Reishi Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám- [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00359
- [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4483