Sójový Protein
Nutriční hodnota sóji
Mimořádné bohatství přírodních proteinů činí ze sóji jednu z nejvýznamnějších potravin světa. Sójové proteiny jsou navíc velmi žádané díky své konzistenci a možnosti všestranného využití. Podle asijské tradice se ze sóji vyrábí sójové mléko, sýr (tofu), mouka, olej a celá řada chutných vegetariánských pokrmů. Fermentací sóji, k níž dochází např. při výrobě klasické sójové omáčky, se vliv problematických látek výrazně oslabí. Většině konzumentů je sója k naprostému užitku. Jako zdroj energie vyhledávají sójový protein zejména kulturisté, ale také hobby sportovci po cvičení a své uplatnění nachází i v každé vegetariánské kuchyni. Sójový protein obsahuje vysoké množství bílkovin (přes 90 %)1, které přispívají k růstu svalové hmoty2.
Popis
Sója živila asijskou populaci už za evropské doby bronzové, několik století před naším letopočtem. Není divu. Rostlina se ve vlhčím klimatu dosti snadno pěstuje a její nutriční hodnota je zcela mimořádná. Lusky vznikají asi ze čtvrtiny opylených květů. Jsou trochu menší než u hrachu a na rozdíl od nich jsou silně ochmýřené. Je jich také mnohem víc – jediná rostlina jich může mít až čtyři stovky. V každém z nich se skrývá jedno nebo více semen – sójových bobů.
Pěstování, sklizeň a zpracování
Výskyt paulínie nápojné je vázán na vlhké a teplé klima rovníkové jižní Ameriky. V takových podmínkách obsahují semena nejvíc účinných látek. Při sběru se nejprve odstraní kalich a bílý míšek. Pak se semena očistí, usuší a pomelou na světle hnědý prášek. Sušení je dokonalá konzervace, nepřidávají se proto žádné stabilizátory ani jiné chemikálie.
Pěstitel sóji
Certifikáty a ocenění
Balení
Extrahovaný sójový protein s 90% obsahem bílkovin dodáváme v neprodyšných a neprůhledných plastových sáčcích. Výrobek neobsahuje žádné další příměsi. Balení probíhá v prověřené české balírně s bio certifikacemi. Zpracování je celou dobu pod přísným hygienickým dohledem. Garantujeme, že náš protein k vám dorazí v dokonalé kondici.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g | na 10 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1632 kJ / 385 kcal | 163 kJ / 39 kcal |
Tuky | 0,4 g | 0,04 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 2,5 g | 0,25 g |
z toho cukry | 0,9 g | 0,09 g |
Bílkoviny | 90,3 g | 9,03 g |
Sůl | 2,8 g | 0,28 g |
Jedinečné vlastnosti Sójového Proteinu Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám- [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
- [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:CS:PDF