Sójový Protein

Sója je jedním z nejstarších a nejbohatších zdrojů přírodních proteinů, jaké lidstvo zná. Obsahuje jich 2–3krát víc než hovězí maso. Obsah proteinů ve speciálně připraveném prášku je dokonce vyšší než 90 %. Dáváte-li sbohem živočišné bílkovině, ta sójová ji dokonale nahradí.
Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
Způsob přípravy:

Nutriční hodnota sóji

Mimořádné bohatství přírodních proteinů činí ze sóji jednu z nejvýznamnějších potravin světa. Sójové proteiny jsou navíc velmi žádané díky své konzistenci a možnosti všestranného využití. Podle asijské tradice se ze sóji vyrábí sójové mléko, sýr (tofu), mouka, olej a celá řada chutných vegetariánských pokrmů. Fermentací sóji, k níž dochází např. při výrobě klasické sójové omáčky, se vliv problematických látek výrazně oslabí. Většině konzumentů je sója k naprostému užitku. Jako zdroj energie vyhledávají sójový protein zejména kulturisté, ale také hobby sportovci po cvičení a své uplatnění nachází i v každé vegetariánské kuchyni. Sójový protein obsahuje vysoké množství bílkovin (přes 90 %)1, které přispívají k růstu svalové hmoty2.

Popis

Sója živila asijskou populaci už za evropské doby bronzové, několik století před naším letopočtem. Není divu. Rostlina se ve vlhčím klimatu dosti snadno pěstuje a její nutriční hodnota je zcela mimořádná. Lusky vznikají asi ze čtvrtiny opylených květů. Jsou trochu menší než u hrachu a na rozdíl od nich jsou silně ochmýřené. Je jich také mnohem víc – jediná rostlina jich může mít až čtyři stovky. V každém z nich se skrývá jedno nebo více semen – sójových bobů.

Pěstováno v optimálních podmínkách
Ideální klima pravlasti sóji ve střední Číně.
Prokazatelný původ sóji
Víme, kdo, kde a jak sóju pěstuje.
Osvědčený způsob zpracování
Tradiční postupy kombinované s moderními technologiemi.
Správné načasování sklizně
Boby se sklízejí v okamžiku optimální zralosti.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Výskyt paulínie nápojné je vázán na vlhké a teplé klima rovníkové jižní Ameriky. V takových podmínkách obsahují semena nejvíc účinných látek. Při sběru se nejprve odstraní kalich a bílý míšek. Pak se semena očistí, usuší a pomelou na světle hnědý prášek. Sušení je dokonalá konzervace, nepřidávají se proto žádné stabilizátory ani jiné chemikálie.

Pěstitel sóji

Třebaže pochází z Číny, největšími producenty sóji jsou dnes USA a latinskoamerické země. Naše sója roste na venkově ve střední Číně, odkud rostlina i historicky pochází. Pěstování je podobné jako u jiných luštěnin. Semeno se vysévá na jaře. Protože je květ samosprašný, bývá často opylen dřív, než pořádně stihne rozkvést. Zralé rostliny se kosí, lusky sbírají a mlátí a boby dále zpracovávají. Prášek s extrahovaným proteinem obsahuje kolem 90 % čistých bílkovin.
Mapa Číny

Certifikáty a ocenění

Balení

Extrahovaný sójový protein s 90% obsahem bílkovin dodáváme v neprodyšných a neprůhledných plastových sáčcích. Výrobek neobsahuje žádné další příměsi. Balení probíhá v prověřené české balírně s bio certifikacemi. Zpracování je celou dobu pod přísným hygienickým dohledem. Garantujeme, že náš protein k vám dorazí v dokonalé kondici.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 gna 10 g
Energetická hodnota1632 kJ / 385 kcal163 kJ / 39 kcal
Tuky0,4 g0,04 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g0 g
Sacharidy2,5 g0,25 g
z toho cukry0,9 g0,09 g
Bílkoviny90,3 g9,03 g
Sůl2,8 g0,28 g

Jedinečné vlastnosti Sójového Proteinu Naturalis

Čistý produkt
Žádné GMO, žádná chemie.
Bohatý zdroj živin
Sytič hladu, budovatel svalové hmoty.
Libovolné použití
Stačí vsypat do pokrmu, dezertu či nápoje.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Zdroje
  • [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
  • [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:CS:PDF
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.