Sirup z agáve
Nutriční vlastnosti sirupu z agáve
Agávový sirup obsahuje mimořádně velký podíl fruktózy na úkor glukózy a sacharózy. Protože k trávení fruktózy není třeba inzulinu, konzumace sirupu šetří slinivku a lze ji doporučit i diabetikům. Výhodou sirupu z agáve je vysoká sladivost a neutrální chuť, která (třeba na rozdíl od medu) nemění aroma slazeného pokrmu. Nadměrná konzumace fruktózy může zatěžovat játra, sirup proto (stejně jako jiná sladidla) konzumujte v rozumné míře.
Popis
I když se agáve tváří jako kaktus, ve skutečnosti patří do rodiny k liliím a chřestu. V tropických a subtropických oblastech obou Amerik najdeme velké množství druhů agáve. Všechny mají mohutné, tučné a ostnité listy, v nichž rostlina v horkém a suchém podnebí ukládá velké množství vody. Agáve roste velmi pomalu a jenom jednou kvete. Jakmile semena dozrají, rostlina odumře. Lýko se tradičně užívá k výrobě sisalových provazů, listy k pálení tequily a mezcalu.
Zpracování sirupu
Agáve se pěstují na plantážích. Z listů se vylisuje šťáva a zpracuje podobně jako sirup z domácího ovoce. Díky své sladivosti se řadí mezi tzv. "zdravé pochutiny".
Dodavatel Agáve Sirupu Naturalis
Certifikáty a ocenění
Balení
Sirup z mexické agáve dodáváme ve 300ml nerozbitné lahvi speciálně určené pro bio potraviny. Balíme v české certifikované balírně pod přísnou hygienickou kontrolou. Vlastnosti obalu a způsob plnění vylučují jakékoliv znehodnocení produktu.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1672 kJ / 400 kcal |
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 99,3 g |
z toho cukry | 96,5 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 0 g |
Jedinečné vlastnosti Agáve Sirupu Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám