Která chlorella je nejkvalitnější?
Podle čeho chlorellu vybrat?
1) Cena
Výrazně nízká cena chlorelly může naznačovat, že se jedná o nepříliš kvalitní výrobek.
2) Místo pěstování
Místo pěstování má zcela zásadní vliv na kvalitu řasy chlorelly. Nejkvalitnější chlorella pochází z Taiwanu. Důležitý je dostatek slunečních dnů, čistotu ovzduší a především kontrolovaná kvalita vody.
3) Narušení buněčné stěny – dezintegrace
Buněčná stěna chlorelly je tvořena celulózou, která je pro člověka nestravitelná. Abychom dokázali využít maximum výživově hodnotných látek, je třeba buněčnou stěnu chlorelly narušit. Metoda STEAM je jedna z nejšetrnějších metod používaných pro dezintegraci chlorelly. Vstřebatelnost dezintegrované chlorelly vzrůstá z 20% na 80%.
4) Zbarvení
Chlorella pěstovaná za nedostatečného světla nedosahuje tmavě zeleného zabarvení. Světlé zbarvení chlorelly může také poukazovat na nevhodné skladování.
5) Certifikáty kvality
Osvědčení výrobci mohou doložit kvalitu své chlorelly řadou certifikátů o ocenění[1].
- [1] www.chlorella.rebelia.cz/kde-koupit.html