Kakao

Všechny tolik velebené vlastnosti kakaa a čokolády najdete už v jejich společné surovině, kakaových bobech. Právě ty jsou nepostradatelnou surovinou při vzniku nejkvalitnější BIO čokolády či klasického kakaového prášku.
Kvalita:
Vhodný i pro:

Vlastnosti kakaových bobů

Divoké kakaovníky jsou nízké stromy nebo keře ze spodního patra tropických pralesů jižní a střední Ameriky. Většině druhů se daří při stálé teplotě a vysoké vzdušné vlhkosti. Jejich semena, kakaové boby, jsou extrémně bohatým zdrojem tělu i mysli prospěšných látek. Vedle dlouhé řady důležitých minerálů (hlavně hořčíku) se o globální popularitu kakaa nejvíce zasloužily díky pověstným pocitům radosti a pohody při jejich konzumaci. Nejde o žádnou novinku: kakaové boby milovaly už staré indiánské civilizace, a to do té míry, že z nich učinily i velmi tvrdé platidlo. Za hrst bobů bylo možno pořídit si lásku nebo otroka. Především z nich ale vznikal nápoj znamenité chuti a příznivých účinků. Pro Evropany kakao objevili španělští dobyvatelé 16. století. Postupy přípravy kakaa se postupně vzdalovaly předobrazu indiánských receptur. Revoluční událostí v historii kakaa byl objev tuhé čokolády. Za všechny krásné chvíle s kakaem a čokoládou přitom vděčíme semenům jednoho nenápadného tropického stromku.

Vynikající chuť
Uchvacuje miliardy lidí už po tisíce let.
Mnoho minerálů
Kakao obsahuje kvalitní hořčík.
RAW kakao
Pouze nepražené kakao má tak lahodnou chuť.
Kakaem si zlepšíte náladu
Odpočiňte si a dopřejte si lahodný šálek kakaa či kvalitní čokoládu.

Zpracování kakaových bobů

Kakaové boby jsou po desítkách ukryty v 15–30 centimetrů dlouhém, podlouhlém plodu kakaovníku. Jsou světle hnědé a tvarem i velikostí připomínají česnekové stroužky. Pro výrobu kakaa se boby mohou, ale nemusejí pražit. I nepražené boby mají výraznou chuť kvalitní hořké čokolády.

Pěstitel kakaových bobů

Kakaové boby a kakaový prášek nakupujeme od prověřeného peruánského pěstitele a výrobce. Jeho péči o kvalitu produktu i k přírodě šetrný způsob hospodaření dokládá řada certifikátů i pevné postavení na mezinárodním trhu s kakaem.
Mapa Peru

Certifikáty a ocenění

Balení

Kakao dodáváme ve formě nepražených drcených kakaových bobů nebo kakaového prášku. Oba výrobky balíme do 250g uzavíratelných sáčků nebo plechových dóz, které dokonale chrání jejich skvělé aroma. Balení pro nás zajišťuje osvědčená česká balírna vybavená technologiemi i certifikací pro práci s bio potravinami. Produkty ji opouštějí v bezvadném stavu a bezpečně zajištěné před znehodnocením.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota2499 kJ / 604 kcal
Tuky50,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny34,2 g
Sacharidy18,2 g
z toho cukry1 g
Bílkoviny13 g
Sůl0,25 g

Jedinečné vlastnosti Kakaa a Kakaových Bobů Naturalis

Certifikovaná kvalita
Produkt má veškeré certifikace dokladující prvotřídní kvalitu.
Šetrné zpracování
Kakaové boby se nepraží ani chemicky neupravují.
Opravdový zážitek
Vychutnejte si jedinečnou vůni a vynikající chuť.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.