Kakaové máslo
Vlastnosti kakaového másla
Kakaové máslo je tepelně stabilní a lze ho tedy s klidem používat i k pečení a smažení. Kakaové máslo se velmi dobře hodí také k šetrné péči o pleť. Nejsou tuky jako tuky. Kakaové máslo se řadí nejen mezi zdravé tuky, ale dokonce mezi žádané tuky! Není náhoda, že kakaové máslo je jednou z hlavních složek kvalitních čokolád, na kterých si pochutnávají miliony lidí na celém světě. Kakaové máslo, díky své chuti a konzistenci, lze konzumovat i samotné či jemně nastrouhané v ovesných (či jiných) kaších.
Popis kakaovníku
Kakaovníky tvořily podrost tropických pralesů táhnoucích se kdysi z povodí Amazonky až k jižním hranicím Mexika. Strom vyžaduje stabilní a vysokou teplotu i vlhkost. Jen některé ze dvou desítek druhů kakaovníků vystupují z teplých nížin do chladnějších podhorských oblastí. Historie kakaa se píše několik tisíc let. Kakaové boby se úspěšně pěstovaly a s chutí konzumovaly už v dávné mayské civilizaci. Kakaový nápoj byl dochucován pepřem, chilli nebo vanilkou; samotné kakaové boby dokonce fungovaly jako platidlo. Pro Evropu objevil tajemství kakaa španělský conquistador Hernando Cortéz v první polovině 16. století. Trvalo pak ještě dvě století, než se kakao a kakaové máslo proměnily v první tabulku moderní čokolády.
Výroba kakaového másla
Kakaové máslo je světlý, vonný a lahodný tuk vylisovaný z rozdrcených kakaových bobů. Protože se lisuje rychle a za studena, všechny cenné látky kakaa zůstanou i v másle velmi dobře uchovány.
Dodavatel kakaového másla
Certifikáty a ocenění
Balení
Prvotřídní kakaové máslo balíme do 300ml sklenic s plechovým šroubovacím víčkem. Spolupracujeme s českou balírnou specializovanou na balení bio potravin a potravinových doplňků. Je vybavena potřebnými certifikáty i kontrolními mechanismy, které vylučují riziko jakéhokoliv znečištění nebo znehodnocení produktu.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 3702 kJ / 900 kcal |
Tuky | 100 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 51,2 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 0 g |
Jedinečné vlastnosti Kakaového Másla Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám