Kakaové máslo

Kakaové máslo je vysoce kvalitní rostlinný tuk s unikátním složením. Obsahuje velké množství cenný látek, které v jiných tucích nenajdete. Má široké použití ve studené i teplé kuchyni, hojně se užívá i k šetrné péči o pleť.
Kvalita:
Vhodný i pro:
Způsob přípravy:

Vlastnosti kakaového másla

Kakaové máslo je tepelně stabilní a lze ho tedy s klidem používat i k pečení a smažení. Kakaové máslo se velmi dobře hodí také k šetrné péči o pleť. Nejsou tuky jako tuky. Kakaové máslo se řadí nejen mezi zdravé tuky, ale dokonce mezi žádané tuky! Není náhoda, že kakaové máslo je jednou z hlavních složek kvalitních čokolád, na kterých si pochutnávají miliony lidí na celém světě. Kakaové máslo, díky své chuti a konzistenci, lze konzumovat i samotné či jemně nastrouhané v ovesných (či jiných) kaších.

Popis kakaovníku

Kakaovníky tvořily podrost tropických pralesů táhnoucích se kdysi z povodí Amazonky až k jižním hranicím Mexika. Strom vyžaduje stabilní a vysokou teplotu i vlhkost. Jen některé ze dvou desítek druhů kakaovníků vystupují z teplých nížin do chladnějších podhorských oblastí. Historie kakaa se píše několik tisíc let. Kakaové boby se úspěšně pěstovaly a s chutí konzumovaly už v dávné mayské civilizaci. Kakaový nápoj byl dochucován pepřem, chilli nebo vanilkou; samotné kakaové boby dokonce fungovaly jako platidlo. Pro Evropu objevil tajemství kakaa španělský conquistador Hernando Cortéz v první polovině 16. století. Trvalo pak ještě dvě století, než se kakao a kakaové máslo proměnily v první tabulku moderní čokolády.

Kvalitní rostlinný tuk
Vysoká tepelná stabilita, vhodný i pro smažení.
Lahodná chuť
Hodí se do teplé i studené kuchyně.
Ideální i jako "večerní" mlsání
Nalámejte si kakaové máslo a zobejte ho u televize.
Užijte si "svou" náladu
Dopřejte si „svou“ chvilku s kakaovým máslem stejně jako s kvalitní čokoládou.

Výroba kakaového másla

Kakaové máslo je světlý, vonný a lahodný tuk vylisovaný z rozdrcených kakaových bobů. Protože se lisuje rychle a za studena, všechny cenné látky kakaa zůstanou i v másle velmi dobře uchovány.

Dodavatel kakaového másla

Kakaové máslo nakupujeme od prvotřídního dodavatele z Peru. Garantuje pečlivý výběr kvalitních kakaových bobů a zodpovědný přístup jak k výrobě, tak k přírodě. Výsledkem je významné postavení, které v branži zastává, a mnoho certifikátů a ocenění, kterým se jeho produkty mohou pochlubit.
Mapa Peru

Certifikáty a ocenění

Balení

Prvotřídní kakaové máslo balíme do 300ml sklenic s plechovým šroubovacím víčkem. Spolupracujeme s českou balírnou specializovanou na balení bio potravin a potravinových doplňků. Je vybavena potřebnými certifikáty i kontrolními mechanismy, které vylučují riziko jakéhokoliv znečištění nebo znehodnocení produktu.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota3702 kJ / 900 kcal
Tuky100 g
z toho nasycené mastné kyseliny51,2 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny0,1 g
Sůl0 g

Jedinečné vlastnosti Kakaového Másla Naturalis

Bio certifikace
Naše peruánské kakaovníky se pěstují v režimu udržitelného zemědělství.
Šetrné zpracování
Kakaové máslo se šetrně lisuje z pečlivě vybraných kakaových bobů.
Spolehlivá kvalita
Zaručená kvalita dělá radost při přípravě i konzumaci pokrmů a nápojů.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.