Kokosový cukr
Nutriční vlastnosti kokosového cukru
Srovnáme-li přírodní kokosový cukr s rafinovaným řepným cukrem, musíme především ocenit jeho mnohem nižší glykemický index. Kokosový cukr se tudíž v krvi pomaleji rozkládá, tělo z něj získává víc energie a má i méně starostí s jeho odbouráním. Další předností kokosového cukru je příjemně sladká chuť s lehce karamelovým závěrem. Kokosový cukr se hodí k dochucení nápojů i pokrmů. Nezaměňujte jej s palmovým cukrem, který má jiný původ a mnohem horší nutriční složení.
Kokosová palma
Kokosová palma je strom klíčový pro výživu obyvatel oblastí, v níž roste. Hlavní zájem poutá kokosový ořech, pecka plodu palmy, největší rostlinné semeno schopné množení. Nitro ořechu vyplňuje nesmírně výživná kokosová hmota a kokosové mléko, sterilní a chutná tekutina plná cenných látek. Tak jako jsou kokosové ořechy významným zdrojem potravin, listy a další části stromu se široce využívají v tradičním domácím hospodářství. V západním světě je oblíbenou "zdravou pochutinou".
Výroba kokosové cukru
Kokosový cukr se získává z nektaru palmových květů. Šťáva se zahušťuje a odpařuje, až z ní vznikne krystalická pevná hmota. Větší hrudky se rozdrtí na jemné krystalky. Kokosový cukr není rafinovaný a k jeho výrobě se nepoužívá žádná chemie.
Dodavatel Kokosového Cukru Naturalis
Certifikáty a ocenění
Balení
Jemně krystalický kokosový cukr balíme do 250g sáčků, příp. praktických plechových dóz, v českém závodě specializovaném na balení bio potravin a potravinových doplňků. Proces balení je pod nepřetržitou hygienickou kontrolou, která brání jakémukoliv mikrobiologickému nebo chemické znečištění výrobku.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1612 kJ / 379 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 93,1 g |
z toho cukry | 93,1 g |
Bílkoviny | 1,6 g |
Sůl | 0 g |
Jedinečné vlastnosti Kokosového Cukru Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám