Maca

Prášek z kořene rostliny maca (čti “maka”) plný vitaminů a stopových prvků používali andští Indiáni k zvyšování fyzického zdraví, psychického výkonu i plodnosti. “Maca root” je vyhledávanou superpotravinou.
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:

Schválené zdravotní účinky macy

Pro schopnost macy zvýšit sexuální kondici1 byl její kořen odedávna používán obyvateli And ke zvýšení plodnosti2. Prášek z kořene byl často jedinou potravou účastníků válečných výprav. Mimo bitevní pole sloužil jako prostředek ke zvýšení vitality3, duševního i fyzického zdraví4. Maca je obsahuje škálu sacharidů (64,3 g) a proteinů (14,3 g), aminokyselin, vlákniny (7,1 g), velké množství vitaminů C (285 mg), draslíku (2000 mg) či vápníku (250 mg). Významný je i obsah stopových prvků. Posilující účinek oceňují nejen jihoameričtí domorodci, ale i moderní sportovci.

Popis

Maca neboli řeřicha peruánská (Lepidium meyenii) jako jediná z řeřichovitých rostlin vytváří bulvu podobnou malé řepě nebo ředkvi. Nikdo neví, z jaké rostliny byla vyšlechtěna, v Andách se ale pěstuje už přes 3000 let. V současnosti existuje několik kultivarů s různým zabarvením bulv. Superpotravina maca roste v nadmořských výškách až 4000 metrů. Extrémní podmínky nutí rostlinu ukládat živiny do kořene, kde je nacházíme a vděčně užíváme k posílení vlastního zdraví. Kromě kořene lze konzumovat také listy, které svou ostrou chutí připomínají rukolu.

Pěstováno v panenské přírodě
Naše maca roste v čistých peruánských horách v podmínkách, pro které byla stvořena.
Prokazatelný původ macy
Známe konkrétního pěstitele, jeho způsob pěstování i sušení.
Osvědčený způsob zpracování
Sušení při nízké teplotě garantuje zachování všech výživových hodnot.
Správné načasování sklizně
Náš pěstitel velmi dobře ví, kdy nastane správný čas pro sklizeň macy.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Maca je odolná a nenáročná rostlina, která si libuje v drsných horských podmínkách. Po sklizni projdou její bulvy dehydratací, aby mohly být rozemlety na jemný prášek. Nízké teploty při sušení zaručují zachování všech důležitých živin.

Pěstitel Macy Naturalis

Pěstitel suroviny pro Macu Naturalis Bio má v segmentu superpotravin významné postavení. Prvotřídní kvalitu produktů dokládají certifikáty a především rostoucí poptávka. Pěstování i zpracování se děje s maximální ohleduplností k nádherné peruánské krajině.
Mapa Peru

Certifikáty a ocenění

Balení

Pečlivě zpracovaný prášek z “maca root” dovážíme z Peru a balíme v závodě certifikovaném pro balení biopotravin. Obaly jsou navrženy tak, aby chránily nutriční hodnoty produktu a plnily veškeré podmínky hygienické nezávadnosti.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 gna 4 g
Energetická hodnota1526 kJ / 361 kcal61 kJ / 14 kcal
Tuky0 g0,14 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g0 g
Sacharidy64,3 g2,57 g
z toho cukry32,1 g1,28 g
Bílkoviny14,3 g0,57 g
Sůl0,05 g0 g
Účinné složkyna 100 gna 4 g
Maca – lepidium meyenii (kořen)100 g4 g

Jedinečné vlastnosti kořene Maca Naturalis

Čistý produkt, skvělá chuť
Kvalitní, pečlivě usušený a rozemletý kořen macy beze všech chemických přísad.
Bohatý zdroj živin
Cenný mix bílkovin, aminokyselin, vlákniny, vitaminů a stopových prvků.
Posílení organismu
Přispívá k odolnosti a dobré fyzické kondici, příznivě ovlivňuje plodnost.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Zdroje
  • [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3571
  • [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3572
  • [3] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4580
  • [4] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4580
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.