Mladý ječmen

Jde o dobře známý ječmen sklízený v rané fázi růstu, kdy ještě nenasadil klasy a je vysoký jen cca 25 cm. Je mimořádně výkonným antioxidantem a celkovým tonikem vitaminů a minerálů.
Kvalita:
Vhodný i pro:
Způsob přípravy:

Schválené zdravotní účinky mladého ječmene

Mladý ječmen se používá k celkové tonizaci organismu[1] a k odstranění volných radikálů (antioxidační účinky)[2]. Jeho konzumace Vám dodá důležité nutriční látky bez vedlejších efektů. Jedna z nejcenějších látek, pro kterou je mladý ječmen tak ceněn je důležitý chlorofyl.

Popis

Známá vousatá obilnina je jednou z nejstarších kulturních rostlin. Jde vlastně o travinu z čeledi lipnicovitých, která zahrnuje více než 20 divokých druhů. Z nich pouze ječmen setý se stal potravinovou superstar lidské civilizace. První doklady o konzumaci ječmenné šťávy nebo klíčků pocházejí z doby kamenné. Ve starověkém Egyptě byl ječmen už 5000 let před naším letopočtem považován za jednu z hlavních plodin. V současnosti je co do výměry osevních ploch čtvrtou nejčastěji pěstovanou plodinou světa. Používá se ke krmným účelům a výrobě sladu. Mladý zelený ječmen v dnes známé formě sušeného prášku uvedl na scénu dr. Yoshihide Hagiwara, zakladatel Green Foods Corporation, v 60. letech 20. století. Díky němu se zelené potraviny staly celosvětově známé.

Pěstováno v panenské přírodě
V horách státu Utah má ječmen ideální podmínky.
Prokazatelný původ ječmene
Známe dodavatele, pěstební podmínky i recepturu zpracování.
Osvědčený způsob zpracování
Prášek ze 100% šťávy neobsahuje žádné přídavné látky ani chemikálie.
Správné načasování sklizně
Přichází ve chvíli, kdy má mladá rostlina největší množství živin.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Náš mladý ječmen pochází z čisté horské přírody amerického státu Utah. Lokalita leží v nadmořské výšce 1500 metrů na mimořádně úrodném dně bývalého sladkovodního jezera. Ječmen se sklízí, jakmile rostlinka dosáhne výšky 20–25 cm. Tehdy má největší množství živin. S dalším růstem by jejich množství klesalo, proto se vhodný okamžik sklizně pečlivě posuzuje. Po sklizení a opláchnutí se svěží lístky ječmene vylisují. Extrakt nazývaný šťáva (nebo vyšťavená šťáva) se pak necelé 2 minuty suší při teplotě 31 °C. Vznikne prášek nabitý minerály, stopovými prvky a vitaminy, který se, pečlivě zabalen, dostane až do vašich rukou. Stačí ho smíchat s vodou, a životodárná síla ječmene je zpět.

Pěstitel Ječmene Naturalis

Náš pěstitel, se výrobkům zdravé výživy věnuje od roku 1993. Díky vysoké účinnosti jejich výrobků a přísnému dodržování standardů kvality se na trhu zdravých potravin stala pojmem. My i náš pěstitel odmítáme trend konzumace chemicky vyráběných vitamínů, léků a doplňků stravy.
Mapa USA

Certifikáty a ocenění

Balení

Prášek z mladého ječmene dovážíme z USA a balíme do speciálních dóz. Spolupracující firma má mnohaletou zkušenost a řadu certifikací pro balení potravin a potravinových doplňků v bio kvalitě. Balicí i distribuční proces splňuje nejvyšší požadavky na ochranu nutričních hodnot a hygienickou nezávadnost výrobku.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota1380 kJ / 326 kcal
Tuky4,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy0,4 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny28,4 g
Sůl0,47 g

Jedinečné vlastnosti Ječmene Naturalis

Čistý produkt
Maximální důraz na kvalitu dokládá řada mezinárodních certifikací.
Vysoký obsah vitaminů
Obrovské množství vitaminů a minerálů.
Vysoký obsah antioxidantů
Mimořádně bohatý zdroj nezbytných antioxidantů

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Zdroje
  • [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00371
  • [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00369
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.