Podpořte svou imunitu s maqui berry
Kořeny maqui berry
Superpotravina maqui berry je tropická rostlina, která roste zejména v mírných deštných pralesech v Chile a v oblastech jižní Argentiny.
Bobule maqui rostou na zelených keřích, které dosahují výšky až 5 metrů. Plody mají fialovou, až mírně do černa barvu a jsou velké asi 6 mm. Sbírají se v zejména od prosince do března, především indiánským kmenem Mapuche, který považuje Maqui za posvátnou a léčivou potravinu. Plody maqui jsou po sklizni ihned lyofilizovány (sušeny mrazem) a poté rozemlety na prášek [1].
Nejsilnější přírodní antioxidant
O Maqui berry se tvrdí, že je to nejsilnější přírodní antioxidant na světě. Antioxidanty bojují proti volným radikálům v našich tělech. Ty vznikají v těle především rozkladem kyslíku během metabolismu. Napadají v těle ostatní buňky, a proto jsou již léta spojovány s mnoha nemocemi.
Dalším benefitem, který maqui berry nabízí, je podpora imunitního systému našeho organismu. Výborně se tedy hodí zejména v období chřipek a nachlazení, kdy svou imunitu musíme podpořit daleko více. Maqui berry dále obsahuje spoustu vitamínů, například A a C, sodíku, draslíku, vápníku a dalších mnoho zdraví prospěšných látek [2].
Konzumace maqui berry
Prášek z Maqui berry má sladkou chuť a připomíná zralé borůvky. Přidat jej můžeme například do smoothie, kaší, jogurtů, a nebo lze využít například i jako sladidlo do různých dortů a dezertů. Doporučená denní dávka maqui je jedna až dvě čajové lžičky 1x či 2x denně.
- [1] www.masmaqui.com/en/about-maqui/
- [2] www.dekanius.com/maqui/