Sezóna borůvek se sice blíží pomalu ke konci, ale my pro Vás máme recept, který si nemůžeme nechat jen pro sebe. Vyzkoušejte svěží borůvkový koláč s lucumou podle našeho receptu!
1Do větší mísy dáme jogurt, vejce a med. Do další mísy přidáme suché ingredience, které promícháme a přidáme do jogurtového základu tak, aby se ingredience spojily a vzniklo vláčné těsto.
2Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vysypaný pohankovou moukou. Na těsto vložíme smíchaný tvaroh s borůvkami a poté přidáme ještě jednu vrstvu borůvek samotných. Navrch si můžeme připravit zdravou verzi drobenky, kterou děláme nejčastěji z pohankových vloček, kokosového cukru a másla.
3Pečeme na 170 °C zhruba 45 minut, dokud není koláč hotov. Necháme vychladnout a můžeme servírovat!