5 využití banánové mouky v kuchyni

Suroviny:
Už jste slyšeli o banánové mouce? Skvěle se hodí na přípravu sladkých dezertů a její banánové aroma pozvedne každý zákusek o level výš. Jak ji použít v kuchyni se dozvíte v dnešním článku.
Kategorie: Články
Suroviny:

Způsob zpracování a kvalita

Pokud se snažíte jíst zdravě, nejíte žádné průmyslově zpracované potraviny a zároveň milujete sladké, pak Vám banánová mouka zaručeně nesmí v kuchyni chybět. Banánová mouka Naturalis je vyrobena z kvalitních peruánských banánů, které obsahují spousty vitamínů a dalších důležitých látek a minerálů pro naše zdraví - především hořčík.

Ostatně jako u všech potravin je kvalita na prvním místě. Banánová mouka je zpracována šetrným způsobem tak, aby v ní byly zachovány veškeré hodnoty, které toto ovoce obsahuje. Finální podoba mouky je jemně namletý prášek, který se mele z dobře vysušených banánů. Neobsahuje žádné konzervanty, barviva atd.

1. Bezlepkové pečení je radost

Vzhledem k tomu, že je banánová mouka přirozeně bezlepková, neměla by chybět v kuchyni žádného celiaka. Některé bezlepkové mouky mohou dělat při pečení neplechu. To se Vám ovšem s banánovou moukou stát nemůže. Navíc má tu výhodu, že ji spotřebujete daleko méně, než normální mouky. Obsahuje totiž daleko více škrobu než běžné mouky, tudíž ji není potřeba takové množství[1].

2. Vhodná na veganské dobroty

Banánová mouka je díky svému složení a způsobu zpracování také vhodná pro vegany. Můžeme ji proto využít při přípravě různých veganských jídel, u kterých si můžete být zcela jistí, že nehrozí žádná kontaminace s živočišnými produkty.

3. Chleba z banánové mouky?

Chcete si připravit zdravé pečivo, které nejen, že výborně chutná, ale zároveň obsahuje spoustu důležitých vitamínů a minerálů pro naše tělo? Ano, banánová mouka je vhodná i na pečení chleba a jiných druhů pečiva. Není potřeba ji kombinovat s jiným druhem mouky. Pečení je totiž velmi snadné.

4. Drink nejen pro sportovce

Pokud jste aktivní sportovec, nebo sportujete jen pro radost a své potěšení, vyzkoušejte si po tréninku připravit drink, který Vám dodá zpět Vaši energii a zároveň doplní tělu živiny po náročné fyzické zátěži. Smíchejte v shakeru banánovou mouku s vodou, trochou hrachového proteinu, 50 g jahod a 50 g malin.

5. Fantazii se meze nekladou

Jak jsme již zmínili, banánová mouka má v kuchyni opravdu mnoho využití. Můžete ji přidat jen tak do smoothie, jogurtů, cereálií, celozrnných kaší a mnoho dalšího. Receptů se dá vymyslet mnoho, jako inspirace Vám mohou posloužit naše recepty, které jsme pro Vás z banánové mouky již připravili.

Zdroje:
  • [1] www.thedailymeal.com/healthy-eating/banana-flour-gluten-free-baking-alternative
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.