Pro koho je vhodný hrachový protein?

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Cenné látky:
Vliv na orgán:
Přírodní hrachový protein patří mezi nejkvalitnější zdroje rostlinných bílkovin vůbec. Ať už jste fyzicky aktivní jedinci, či sportujete jen tak pro radost, dostatek bílkovin je pro naše tělo klíčový. Přečtěte si více v dnešním článku.
Kategorie: Články Sport
Cenné látky:
Vliv na orgán:

Důležité bílkoviny

Pokud sportujete a jste fyzicky aktivní, zcela jistě jste už někdy slyšeli o rostlinném hrachovém proteinu. Hrachový protein patří mezi nejoblíbenější rostlinné proteiny mezi sportovci. Je to výborný zdroj bílkovin, aminokyselin a dalších cenných látek, které jsou pro naše tělo nezbytné. Bílkoviny tvoří základní stavební složku lidského těla. Nejedná se pouze o svaly, ale také o naše kosti, šlachy, vazy nebo dokonce kůži. Při nedostatku kvalitních bílkovin naše tělo velmi strádá a brzy se to odrazí na našem zdravotní stavu. Proto je velmi důležité tuto makroživinu doplňovat i jinak, než pouze stravou[1].

Hrachový protein je jednosložkový protein, který je zpracováván velmi šetrnými technologickými postupy tak, aby byly zachovány všechny důležité látky a živiny, které protein obsahuje.

Pro koho je tedy vhodný?

Jak již bylo zmíněno, hrachový protein je skvělou variantou pro sportovce, kteří chtějí budovat svalovou hmotu a zároveň potřebují svalovou regeneraci. Další výhodou hrachového proteinu je to, že neobsahuje žádné alergeny a zároveň je čistě rostlinného původu. To znamená, že je vhodný nejen pro vegany, ale také pro osoby, které mají např. alergii na vejce, či laktózovou intoleranci a nemohou si tak dovolit žádný z živočišných proteinů.

Hrachový protein nemusí užívat nutně jen sportovci. Je to kvalitní doplněk stravy vhodný téměř pro všechny. Neobsahuje žádné geneticky modifikované látky, takže nedělá problém ani těm nejcitlivějším jedincům[2].

Jak ho užívat

Užívání hrachového proteinu je velmi jednoduché a pestré. Protein můžete buď smíchat pouze s vodou popř. s rostlinným mlékem a vypít po tréninku, nebo se dá také přidat do mnoho jídel díky jeho neutrální chuti. Protein můžete přidat do kaší, smoothie atd. Využití najde např. i při přípravě zdravých palačinek, lívanců a mnoho dalšího.

Zdroje:
  • [1] www.planetprotein.com/blogs/blog/4-need-to-know-health-benefits-of-pea-protein/li>
  • [2] www.growingnaturals.com/2017/06/12-reasons-pea-protein-is-great-for-your-health/
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.