Co se Vám vybaví když se řekne slovo Velikonoce? Kromě pomlázky a barvených vajíček je to zcela jistě mazanec. Tradiční velikonoční snídaně může mít ale i zdravější podobu. Vyzkoušejte recept na ořechový mazanec podle našeho receptu.
1Z droždí, kokosového cukru, pohankové mouky a vlažného mléka si připravíme kvásek a necháme vykynout.
2V míse si smícháme zmíněné mouky, sůl a opět přidáme kokosový cukr a lucumu. Do kvásku přidáme vejce, tvaroh, nasekané pekanové ořechy a vypracujeme vláčné těsto. Do hotového těsta přidáme muškátový oříšek a citrónovou kůru.
3Necháme opět vykynout zhruba 90 minut. Poté vytvarujeme z těsta mazanec, který potřeme vodou s kapkou oleje a ozdobíme plátky mandlí. Pečeme v troubě cca 50 minut při teplotě 160 °C.