Máte rádi dorty, ale zároveň chcete omezit sladké? Pak musíte rozhodně vyzkoušet špenátový dort obohacený mladým ječmenem. Výborně se chodí jako snídaně nebo lehká večeře.
1 Polentu připravíme podle návodu. Do hotové polenty vmícháme rozetřený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme do dortové formy a uhladíme na stejnou výšku. Posypeme 1/2 strouhaného sýru parmezán. Na jemno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět, přidáme špenát a vaříme do změknutí. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku prosciuto, dochutíme solí a pepřem.
2 Špenátovou směs sejmeme z plamene a po chvíli do ní vmícháme mladý ječmen. Navršíme na základ z polenty a posypeme zbylou polovinou nastrouhaného parmazánu.
3 Polentu je potřeba nechat trochu vychladnout, aby držela tvar a dala se dobře krájet.