Proč mladý ječmen chutná pokaždé jinak
Dobrý den,
Ječmen Naturalis BIO patří mezi vysoce kvalitní produkty napříč celým trhem. Vzhledem k tomu, že jde o 100% přírodní produkt, je odlišnost v barvě i chuti s rozdílnou várkou možná. Pěstitel nezaručí 100% stejnou chuť a barevnost, pokud se jedná o dvě různé várky. Stejně jako vinařství, jakkoli prvotřídní každým rokem nevypěstuje zcela totožně chutnající vinnou révu. To by bylo možné pouze v případě, že je produkt pěstován v umělých podmínkách a uměle dobarvován či dochucován, což není případ Ječmene Naturalis, který je 100% přírodní. Vliv hraje množství slunečního svitu, teplota atd.. Je možné, že dřívější várka Ječmene Naturalis chutnala odlišně, což je dáno výše zmíněným. Nicméně na to se velmi rychle zvykne. Ječmenu určitě nic není, jen v USA (kde se pěstuje) jinak pršelo, jinak svítilo sluníčko atd. :-) Další várka též může být (a taky nemusí) vypadat či chutnat trochu jinak, ale můžete si být jistí, že kvalita je zachována (pěstitel si zachovává své standardy - osivo, způsob sklizení i následné zpracování). Jelikož se jedná o přírodní produkt, drobné změny probíhají neustále. Dokonce i ve chvíli, kdy si zákazník ječmen zakoupí a leží mu ve skříni. Po pár týdnech či měsících může lehce změnit (kromě barvy) i chuť. A to i k lepšímu (setkali jsme se s tím, že jeden produkt měl trpkou chuť a po cca 2 měsících, kdy ležel ve skladu se chuť ustálila a byla opět dobrá).
Zdraví Vás,
Markéta Štorková