Produkty s vysokým obsahem vitaminu C a vápníku
Dobrý den,
jedna z největších přidaných hodnot produktů Naturalis je jejich přírodnost. Tělo totiž má rádo přírodní věci, protože mu jsou bližší. Tisíce let lidé jedli přírodní a čerstvé potraviny. Až posledních pár desítek let se potraviny a vitaminy začaly syntetizovat. To je pro lidské tělo šok a někteří jedinci (je jim čím dál víc) začínají mít na takto zpracované potraviny / doplňky stravy alergii či je jejich tělo bez využití (či s malým využitím) vyloučí. Co se týče vitaminu C, tak camu camu patří mezi tropické ovoce pěstované v Peru, které obsahuje jednu z největších hodnot vitaminu C na světě. Camu Camu Naturalis je navíc v BIO kvalitě a je zpracováno přímo v peruánských farmách tzv. metodou lyofilizace, která zachová až 95 % účinných látek v plodu (běžným sušením se zachová pouze cca 50 %). K doplnění vitaminu C je tedy Camu camu velmi vhodné. K doplnění vápníku či minerálů obecně se např. hodí mladý ječmen, který se řadí mezi tzv. “celková tonika minerálů a vitaminů”. Dalšími oblíbenými produkty, které obsahují velké množství vitaminu C je acerola, baobab či funkční směs vitamin C.
Zdraví Vás,
Martin Sedláček