Fermentace včelího pylu

Váš dotaz
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, o jaký typ pylu se jedná? Zda je tento produkt fermentovaný, nebo jestli se musí před konzumací fermentovat. Děkuji
Odpověď

Dobrý den,

včelí pyl rouskovaný fermentovaný není. Respektive žádný včelí pyl druhu “rouskovaný” fermentovaný není a být nemůže. Tento pyl se sbírá přímo v úlu včel, které ho přirozeně nefermentují a mechanická či chemická fermentace možná (zatím) není. Jediná možnost, jak získat fermentovaný pyl je pořízení tzv. pylu perga. Ten je fermentovaný včelami, nicméně se nedoporučuje lidem, kteří s konzumací nemají žádné zkušenosti, neboť je extrémně silný a může vyvolat silné alergické reakce. Co se týče vlastností, každý pyl má trošku jiné a tudíž nelze říci, který je lepší a který je horší, jde pouze říci, který se silnější - jen pro zkušené (perga) a který je slabší - pro začátečníky (rouskovaný).

Zdraví Vás,
Martin Sedláček


Na Vaši otázku odpověděl
Martin Sedláček
Ing. Martin Sedláček
Martin je zakladatel Naturalisu. Specializuje se na superpotraviny, zdravou výživu, výživové směry a celostní přístup k léčbě a očistě organismu.
Související produkty