Kokosový olej

Kokosový olej je ideální na smažení a pečení. Nepřepaluje se ani neukládá v tukových tkáních. Využití nachází ve zdravé kuchyni i v přírodní kosmetice.
Kvalita:
Vhodný i pro:
Způsob přípravy:

Použití kokosového oleje

Kokosový olej (nezaměňujte s palmovým olejem) je ideální pro smažení a pečení, protože se až do cca 180 °C nepřepaluje. Vděčí za to vysoce stabilním nasyceným mastným kyselinám. Stejně stabilní jsou i vůči biologickému rozkladu, tj. žluknutí. Kokosový olej je díky nim velmi trvanlivý. Příjemně funguje i v zažívacím traktu. Pomalé vstřebávání způsobuje pomalé uvolňování energie a minimální usazování v tělesných tkáních. Kokosový olej je vynikající alternativou živočišných, slunečnicových či řepkových olejů. Dobře ho lze využít i ke kosmetickým účelům. Přidává se do kvalitních tělových mlék či sprchových gelů, vhodný je také pro pleťové masky.

Popis

Kokosové ořechy rostou vysoko v korunách kokosových palem. Jeden strom nese několik jednotek až mnoho desítek plodů ročně. Botanicky vzato kokosový ořech není ořech, ale pecka, kterou před dozráním obalovala nevýrazná zelená dužina. Tato pecka je největším semenem světa schopným vzklíčení. Klíček proráží tvrdou stěnu jedním ze tří zarostlých otvorů.

Pěstováno v panenské přírodě
Palmy pro náš olej rostou v nedotčených oblastech Srí Lanky.
Prokazatelný původ kokosového oleje
Známe svého pěstitele i pracovní postupy, které používá.
Osvědčený způsob zpracování
Využití kokosových ořechů má na Srí Lance legendární tradici.
Zdravý tuk s širokým využitím
Složení kokosového oleje je ideální pro zdravou kuchyni.

Pěstování, sklizeň a zpracování

Význam kokosu pro výživu obyvatel tropických oblastí odpovídá významu rýže či obilí v jiných částech světa. Kokosový olej je jen jedním z produktů této životadárné palmy. Lisuje se zastudena z kopry, bílé dužiny na vnitřní stěně ořechu. Mluvíme o oleji, při pokojové teplotě má ale podobu měkkého, voňavého a snadno rozpustného tuku.

Pěstitel

Ořechy pro náš kokosový olej rostou na Srí Lance v ideálních klimatických a půdních podmínkách. Klíčový význam kokosové palmy pro lokální výživu a hospodářství je důvodem hlubokých znalostí a dokonalé péče, kterou místní lidé pěstování věnují. Náš pěstitel dodává prvotřídní zboží, zpracování sleduje maximální kvalitu i ohleduplnost ke stromům a jejich prostředí. Kvalitu oleje dokládá řada certifikátů.
Mapa Srí Lanky

Certifikáty a ocenění

Balení

Produkt balíme v českém balírně specializované na balení potravin a potravinových doplňků v bio kvalitě. Na váš stůl se dostanou ve 300ml dóze, která dokonale brání znečištění jak oleje v dóze, tak dózy olejem. Proces balení a distribuce podléhá přísné hygienické kontrole.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 ml
Energetická hodnota900 kJ / 123 kcal
Tuky100 g
z toho nasycené mastné kyseliny93 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny0 g
Sůl0 g

Jedinečné vlastnosti Kokosového Oleje Naturalis

Čistý přírodní produkt
Nic než mechanicky lisovaný olej se všemi svými živinami.
Vynikající pro kuchyni
Kokosový olej se nepřepaluje ani neukládá v našich citlivých partiích.
Skvělý v kosmetice
Obsahuje komplex látek nezbytných pro regeneraci pleti.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.