Vaječný protein
Nutriční hodnota vaječného bílku
Vaječný bílek patří k nejcennějším zdrojům přírodních proteinů. Původní úkol bílku zněl, udržovat žloutek mimo dosah skořápky a po oplodnění vyživovat zárodek. Valnou většinu bílku tvoří voda, pouhých 10 % sušiny ale obsahuje přes 90 % velmi dobře stravitelných bílkovin. Jejich skladba je pestřejší a cennější než např. v mléce nebo masu. Přírodní bílek obsahuje také cukry a minerální látky. Není v něm cholesterol, laktóza ani tuk. Oddělen od problematičtějšího žloutku je mimořádně výživnou a zdravou potravinou. Vaječný protein obsahuje vysoké množství bílkovin (přes 90 %)1, které přispívají k růstu svalové hmoty2.
Výroba vaječného proteinu
Vaječný protein se vyrábí sušením pasterovaného bílku slepičích vajec. Vznikne jemný prášek s neutrální chutí a až 85% obsahem čistých bílkovin. Neobsahuje žádné přídavné látky ani konzervanty.
Dodavatel Vaječného Proteinu Naturalis
Balení
Vaječný protein balíme do dokonale těsnících sáčků, které brání přístupu vzduchu i světla. Spolupracujeme s certifikovanou českou balírnou, která je způsobilá k manipulaci s bio potravinami a potravinovými doplňky. Zpracování probíhá pod bedlivou hygienickou kontrolou.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g | na 10 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1377 kJ / 324 kcal | 138 kJ / 32 kcal |
Tuky | 0 g | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 0 g | 0 g |
z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 81 g | 8,1 g |
Sůl | 0,01 g | 0 g |
Jedinečné vlastnosti Vaječného Proteinu Naturalis
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.
Napište nám- [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
- [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:CS:PDF