Quiche, neboli tradiční francouzský slaný koláč je v poslední době velmi populární pokrm. Hodí se jako předkrm nebo ho můžeme podávat i jako lehkou večeři. Vyzkoušejte bezlepkový quiche s brokolicí a chia semínky podle našeho receptu.
1 Polentu připravte podle návodu. Vodu nahraďte vývarem a při vaření do ní vmíchejte máslo. Když je těsto husté rovnoměrně ho rozetřete po celé vnitřní ploše vymazané koláčové formy. Pečte po dobu 15 minut. Když je korpus lehce křupavý na okrajích, vyjměte ho.
2 Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte dopoloměkka. Vodu slijte a brokolici pokrájejte. Cibuli najemno nakrájejte a nechte na olivovém oleji zesklovatět. Česnek utřete s trochou soli nebo prolisujte. Tofu spolu s mlékem rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte muškátový oříšek, kurkumu, cibuli, česnek, pepř a sůl.
3 Vařenou brokolici rozložte na korpus, zalijte směsí z tofu. Pečte 30 minutes dozlatova. Posypejte chia semínky a podávejte. Brokolici lze nahradit pórkem či jinou oblíbenou zeleninou.