Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uchovávejte v lednici. Před vařením je doporučujeme spařit. Zbaví se tak lehké hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou. Jáhly se řadí mezi pseudoobiloviny. To znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívají úplně stejně. Z jáhlové mouky se často připravuje pečivo a Těstoviny pro celiaky či pro jedince, kteří se snaží omezit příjem lepku. Jáhly jsou bezvaječné i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.
Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti pšenici či jiným obilovinám. Celý proces od zasetí zrníčka, po sklizení až po balení hotových jáhel probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Jáhly balíme do uzavíratelných sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.
Více podobných videí naleznete zde >>
Jáhly Naturalis vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně mění. Jáhly můžete k pokrmům přidávat jako přílohu či je lze skombinovat s rýži, brambory, pohankou či jinými obilovinami a luštěninami.Ochucenými jáhlami Naturalis můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Jáhly též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel (kaší, jáhelníků, dortů atp.). Výtečné jsou uvařené na kaši například s vanilkou a skořicí. Jáhly jsou univerzální surovina, která se ve Vaší kuchyni neztratí.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 493 kJ / 357 kcal |
Tuky | 3,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,09 g |
Sacharidy | 69 g |
z toho cukry | 1,6 g |
Vláknina | 3,9 g |
Bílkoviny | 11 g |
Sůl | 0,01 g |
Hmotnost / objem | 500 g |
Kvalita | BIO, Vegan |
Vhodný i pro | Děti, Kojící, Těhotné, Vegany |
Podíl BIO složek | 100 % BIO |
Cena za 1 porci | 12.62 Kč |
Forma | Tvrdé |
Cenné látky | Vláknina |
Vliv na orgán | Střeva |
Země původu suroviny | Ukrajina |
Vyrobeno v zemi | Česká republika |
Alergeny | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez laktózy, Bez lepku, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez skořápkových plodů, Bez sóji, Bez vajec, Bez vlčího bobu |
Určeno primárně pro | Muže, Ženy |
Materiál hlavního obalu | Recyklovatelný plast |
Trvanlivost od data výroby | 24 měsíců |
Skladování | Skladujte v suchu a temnu |
EAN | 8594182802580 |
Podíl přírodních složek | 100 % přírodní |
Naše cenotvorba se pokaždé řídí zásadami férové ceny. Nehýbeme uměle cenami a nechvástáme se přestřelenými procenty. U každého produktu vždy najdete historii ceny.