Fazole mungo Naturalis BIO - 500 g
Vlastnosti produktu
Fazole jsou nejspíše druhou nejoblíbenější luštěninou světa (po čočce). Obsahují velké množství rostlinných bílkovin i vlákniny. Jejich použití je velice všestranné. Můžete je použít jako přílohu (podobně jako rýži či čočku). Výborné jsou též v salátech i karbanátcích. Fazole jsou ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou luštěninu před konzumací doporučujeme přes noc namočit do vody s jablečným či vinným octem. Pro ještě lepší vlastnosti (snížení nadýmavého efektu a minimalizace zátěže pro organismus) se doporučuje do vody též nasypat sušené koření (bylinky).
Mungo fazole Naturalis jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna původem pochází z Indie. Dnes se pěstuje jak v Indii, tak i například v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3 000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás. Celý proces od zasetí zrníčka fazole, po sklizení až po jejich následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Fazole balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.
Více podobných videí naleznete zde >>
Fazole mungo Naturalis můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu. Výborně se hodí do zeleninových směsí (k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu), polévek (orestujte šalotku a česnek spolu s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem), karbanátků (nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinoou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C). Vyzkoušet též můžete luštěninové pomazánky (fazole rozmixujte s pečenou zeleninou, s uvařenou rýži, s vločkami, s houbami, se semínky a s olivovým olejem). A v neposlední řadě je můžete zapéct jako zeleninovo-fazolové lasagne.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Země původu | Čína |
Skladování | Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. |
Cena 1 porce je pouze | 12,72 Kč |
Hmotnost | 500 g |
Certifikáty kvality | BIO, Vegan |
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 146 kJ / 274 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 42 g |
z toho cukry | 1,4 g |
Vláknina | 17 g |
Bílkoviny | 23 g |
Sůl | 0,02 g |
Hmotnost / objem | 500 g |
Kvalita | BIO, Vegan |
Vhodný i pro | Děti, Kojící, Těhotné, Vegany |
Forma | Tvrdé |
Cenné látky | Bílkoviny, Vláknina |
Vliv na orgán | Kosti, Střeva, Svaly |
V naší videosérii "Univerzita zdravého životního stylu" si pravidelně představujeme nejoblíbenější produkty z řad čajů, zdravých potravin, přírodní kosmetiky a zerowaste. Dozvíte se zde, jak se dané produkty vyrábějí, v čem jsou unikátní, jak je správně používat, čeho se naopak vyvarovat a prozradíme Vám i zajímavosti ze zákulisí pěstování či zpracování počátečních surovin.
Naturalis není jen značka zdravé stravy a přírodní kosmetiky. Naturalis je synonymum ke zdravému životnímu stylu. Je to cesta k pevnějšímu zdraví, krásnější pleťi a tím pádem i ke šťastnějšímu životu. Všechny naše produkty mají mezinárodní certifikáty jakosti jako jsou např. BIO, Vegan, CPK, GMO Free a další. Pojďte se s námi podívat na letní scenérii s produkty Naturalis.
- Nejlepší na podzim a zimu
- Mohlo by Vás zajímat