Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané. Nic tedy nebrání tomu, abyste si ho začali vařit i vy. Pohankový bulgur je unikátní v tom, že je bezlepkový, neboť (jak už název napovídá) je vyráběn z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký a jako bonus se jednotlivá zrníčka k sobě nelepí. Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bezvaječný i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.
Bulgur pohankový Naturalis BIO se vyrábí z pohanky, která roste převážně u našich sousedů v Německu. Pohanka se k nám dostala již v 15. století a stala se součástí českých tradičních jídel. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají oblíbené palačinky - sladké crepes a slané galettes. Pohankový bulgur je však relativní novinka. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané. Celý proces od zasetí pohankového zrníčka, po sklizení až po balení hotového bulguru probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Bulgur balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.
Více podobných videí naleznete zde >>
Příprava bulguru Naturalis je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Bulgur můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ho lze skombinovat s rýži či kukuřicí. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky, cizrny a bulguru vynikne jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur Naturalis též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečný je uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 486 kJ / 351 kcal |
Tuky | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 74,8 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 7,5 g |
Sůl | 0 g |
Hmotnost / objem | 250 g |
Kvalita | BIO, Vegan |
Vhodný i pro | Děti, Kojící, Těhotné, Vegany |
Podíl BIO složek | 100 % BIO |
Cena za 1 porci | 13.12 Kč |
Forma | Tvrdé |
Země původu suroviny | Německo |
Vyrobeno v zemi | Česká republika |
Alergeny | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez laktózy, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez skořápkových plodů, Bez sóji, Bez vajec, Bez vlčího bobu |
Určeno primárně pro | Muže, Ženy |
Materiál hlavního obalu | Recyklovatelný plast |
Trvanlivost od data výroby | 24 měsíců |
Skladování | Skladujte v suchu a temnu |
EAN | 8594182802252 |
Podíl přírodních složek | 100 % přírodní |
Naše cenotvorba se pokaždé řídí zásadami férové ceny. Nehýbeme uměle cenami a nechvástáme se přestřelenými procenty. U každého produktu vždy najdete historii ceny.
S tímto produktem jsme zatím nezveřejnili žádný článek. Ale nebojte, už ho vymýšlíme a bude to pecka :-)
V naší videosérii "Univerzita zdravého životního stylu" si pravidelně představujeme nejoblíbenější produkty z řad čajů, zdravých potravin, přírodní kosmetiky a zerowaste. Dozvíte se zde, jak se dané produkty vyrábějí, v čem jsou unikátní, jak je správně používat, čeho se naopak vyvarovat a prozradíme Vám i zajímavosti ze zákulisí pěstování či zpracování počátečních surovin.
Naturalis není jen značka zdravé stravy a přírodní kosmetiky. Naturalis je synonymum ke zdravému životnímu stylu. Je to cesta k pevnějšímu zdraví, krásnější pleťi a tím pádem i ke šťastnějšímu životu. Všechny naše produkty mají mezinárodní certifikáty jakosti jako jsou např. BIO, Vegan, CPK, GMO Free a další. Pojďte se s námi podívat na letní scenérii s produkty Naturalis.