Tvrdší kusy ve vitaminu C
Dobrý den,
Funkční směs „Vitamin C“ je 100% přírodní, v BIO kvalitě a vyráběna v ČR. Obsahuje tyto 4 složky:acerolu, camu camu, baobab a macu. Např. acerola obsahuje nejvíce vitaminu C na světě ze všech přírodních rostlinných plodů. Camu camu má v tomto pomyslném žebříčku druhé místo. Náš vitamin C tedy neobsahuje žádná dobarvovadla, dochucovadla, modifikátory ani protispékavé látky, jak to často (bohužel) bývá. Jelikož se jedná o čistě přírodní produkt, který nefiltrujeme ani neupravujeme, opravdu obsahuje přirozeně tvrdší části. Váš zmiňovaný „písek“ je způsobený převážně surovinou camu camu. Tento jev si můžeme představit u všem dobře známé borůvky. Když rozmixujeme borůvky a dáme je do koktejlu, na dně se usadí tvrdší „skořápky“. Jsou to jakési „slupky“ borůvky, které jsou jedlé, zdravé, ale příroda je vytvořila tvrdší kvůli ochraně jádra plodu. A stejné „skořápky“ má i camu camu a ostatní superpotraviny. Kdybychom např. rozmixovali jablko, též v koktejlu zůstanou lehce tvrdší kusy, způsobené slupkou jablka. Způsoby, jak se kompletně vyhnout tvrdším kusům ve vitaminu C jsou: 1) vitamin C vyrábět chemicky 2) slupky chemicky odstraňovat 3) slupky odstraňovat mechanicky, ale tím pádem se „omylem“ vyhodí í celá řada měkkých částí 4) lisovat vitamin C do tablet. Jelikož si zakládáme na vysoké kvalitě a přírodním původu bez chemie a modifikací ani jedna z výše popsaných možností nám nepřirostla k srdci. Tvrdší kusy ve vitaminu C nejsou na škodu a nemusíte se jich bát. Je to přirozená součást čistě přírodních surovin, které obsahují obrovské množství vitaminu C (v řádu stovek krát více než např. pomeranč).
Zdraví Vás,
Martin Sedláček