Pokud milujete stejně jako my italskou kuchyni, pak rozhodně musíte vyzkoušet podzimní rizoto s dýní podle našeho receptu. Uvařte si tuto dobrotu doma i vy.
1Na pánvi si na oleji osmahneme cibulku dokud nebude měkká. Přidáme nasekanou šalvěj a vaříme několik minut. Přidáme rýži a poté zhruba 1/3 zeleninového vývaru. Vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
2Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a opět část vývaru, znovu za občasného míchání vaříme, dokud není konzistence rizota krémová. Vývar nemusíte přidat všechen, je důležité, aby se vždy vstřebal a rizoto zůstalo krémové.
3Když je rizoto téměř hotové, přidáme do něj máslo a dochutíme solí a pepřem. Rizoto nakonec ozdobíme nastrouhaným parmazánem a přidat můžeme i konopná semínka.